Krůtí šnečci na koňaku
35 min.
Ingredience
- 600gramůKrůtí prsa
- 2gramyTymián sušený
- 10gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 3lžíceOlej olivový
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 1lžíceMartell cognac
- 1lžíceOmáčka sójová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
288 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
15 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
324 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Krůtí maso nakrájíme na větší plátky, naklepeme je, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem.
- 2Každý plátek stočíme do závitku, který nakrájíme na 2cm silná kolečka. Kolečka napichujeme na špejle.
- 3Koňak smícháme s citronovou šťávou, sójovou a worcesterskou omáčkou a přidáme olivový olej. Směsí potřeme šnečky po obou stranách a v chladu je necháme chvilku rozležet.
- 4Nakonec šnečky upečeme na pánvi nebo na grilu z obou stran.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.