Krůtí steak s hořčičnou omáčkou
25 min.
Ingredience
- 25mililitrůOlej olivový
- 500gramůKrůtí prsa
- Na omáčku
- 15gramůMargarín
- 15gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 300mililitrůMléko polotučné
- 2lžíceHořčice
- 5gramůPepř černý mletý
- 40gramůBylinky čerstvé - svazek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
331 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
19 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
549 mg
Cukr
963 mg
Postup přípravy
- 1Krůtí prsa nakrájíme na řízky. Na pánvi rozpálíme olej. Vložíme krůtí řízky, asi 5 minut je opékáme dozlatova, z každé strany.
- 2Zatím z margarínu a mouky za stálého míchání na prudkém plameni usmažíme světlou jíšku. Potom pomalu přiléváme mléko. Mícháme, dokud nevznikne hladká hmota - bešamel.
- 3Chvíli povaříme. Neustále mícháme, dokud omáčka nezhoustne. Přidáme hořčici a černý pepř.
- 4Hořčičnou omáčkou polijeme krůtí řízky a podáváme je posypané čerstvými bylinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.