Krůtí steaky s krémovou hořčicovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 200mililitrůVíno bílé
- 1kusEstragon
- 1lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 600mililitrůVývar drůbeží
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyKrůtí prsa
- 2lžičkyHořčice dijonská
- 1lžičkaCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
798 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
40 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
152 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vývar a víno vlijeme do pánve, přivedeme k varu, přidáme snítku estragonu a povaříme cca 15 min, dokud se tekutina nezredukuje na polovinu. Poté vmícháme smetanu a vaříme ještě 10-15 min, až se směs vyvaří o další třetinu. Estragon vyjmeme.
- 2Mezitím si ve velké pánvi rozpálíme olej, maso ochutíme solí a pepřem a z každé strany dozlatova orestujeme. Cca 4-5 min.
- 3Do omáčky přidáme hořčici a citronovou šťávu a vlijeme ke steakům. Dobře promícháme a ihned podáváme dozdobené čerstvým estragonem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.