Krůtí steaky s liškami
40 min.
Ingredience
- 500gramůKrůtí prsa
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 100gramůAnglická slanina
- 2kusyŠalotka
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 125mililitrůPomerančová šťáva
- 100gramůSmetana 12% (konzumní)
- 1kusMeduňka
- 300gramůLišky čerstvé
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
550 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
35 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
594 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na řízky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Každý řízek obalíme plátkem slaniny a ovážeme nití.
- 2Připravené steaky opečeme na pánvi na rozehřátém oleji, vyjmeme a necháme na teplém místě.
- 3Lišky očistíme, šalotku a česnek oloupeme a vše najemno nasekáme. Osmažíme na másle, osolíme, opepříme a okořeníme muškátem. Podlijeme pomerančovou šťávou, přilijeme smetanu a omáčku prohřejeme a dochutíme.
- 4Ze steaků odstraníme nitě a maso přelijeme omáčkou. Každou porci ozdobíme lístky meduňky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.