Krůtí stehna na slanině

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
29 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
433 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá krůtí stehna rozsekneme na 4 porce, znovu omyjeme, protkneme polovinou slaniny a osolíme.
  • 2
    Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a usmažíme ji dozlatova. Vložíme připravená stehna, opečeme je po obou stranách a podlijeme trochou vody. Přidáme koření a dusíme v troubě pod pokličkou doměkka. Během dušení maso poléváme vypečenou šťávou a podléváme trochou vody.
  • 3
    Chvíli před koncem dušení pokličku odstraníme přidáme máslo a stehna dopečeme dozlatova.
  • 4
    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 26. 8. 2016
Krůtí stehna na slanině
To bylo aspoň pořádný stehno do ruky 😁. Vyplatí se nasolit dopředu. Závěr: jak řekla moje dcera krutopřísné, důkladně prosolené stehno a tatínek dodal, že už chybí jenom lahváč a šlofík 😁