Krůtí stehno na leču
180 min.
Ingredience
- 1kusKrůtí stehna
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 2kusyRajčata
- 1kusPaprika červená
- 1lžíceŠťáva citrónová
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaMajoránka
- 1špetkaSůl
- 1kusBujón zeleninový
- 1lžíceSolamyl - bramborový škrob
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1260 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
100 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
6 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Jako první připravíme maso. Krůtí stehno omyjeme, necháme okapat. Potom rozpustíme máslo a tím stehno potřeme. Osolíme a celé posypeme majoránkou. Ještě pokapeme šťávou z citrónu a nejméně 2 hodiny marinujeme.
- 2Rozvaříme zeleninovou kostku, abychom měli připravený vývar.
- 3Pekáček nebo zapékací misku vymažeme máslem a vložíme do něj stehno. Maso zalijeme částí vývaru. Do pekáče vysypeme na kolečka nakrájenou cibuli a na tenké plátky pokrájený česnek. Pekáč přiklopíme a v troubě pečeme.
- 4Když je stehno téměř měkké, přidáme do pekáčku nakrájená rajčata a papriku.
- 5Při pečení podléváme stehno vývarem a otáčíme. Dopékáme odkryté.
- 6Chceme-li k masu šťávu, maso vyndáme, rozmícháme trochu vody se lžící solamylu a prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.