Krůtí stehno na leču

180 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1260 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
100 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
6 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jako první připravíme maso. Krůtí stehno omyjeme, necháme okapat. Potom rozpustíme máslo a tím stehno potřeme. Osolíme a celé posypeme majoránkou. Ještě pokapeme šťávou z citrónu a nejméně 2 hodiny marinujeme.
  • 2
    Rozvaříme zeleninovou kostku, abychom měli připravený vývar.
  • 3
    Pekáček nebo zapékací misku vymažeme máslem a vložíme do něj stehno. Maso zalijeme částí vývaru. Do pekáče vysypeme na kolečka nakrájenou cibuli a na tenké plátky pokrájený česnek. Pekáč přiklopíme a v troubě pečeme.
  • 4
    Když je stehno téměř měkké, přidáme do pekáčku nakrájená rajčata a papriku.
  • 5
    Při pečení podléváme stehno vývarem a otáčíme. Dopékáme odkryté.
  • 6
    Chceme-li k masu šťávu, maso vyndáme, rozmícháme trochu vody se lžící solamylu a prohřejeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.