Krůtí vývar s tortillami
55 min.
Ingredience
- 1stroužekČesnek
- 2kusyChilli paprička
- 4kusyŠalotka
- 250gramůKrůtí maso
- 200gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1kusPažitka
- 2lžičkySůl bylinková
- 2lžičkyKmín římský
- 3kusyBobkový list
- 3,5litryVývar slepičí
- 45mililitrůOlej olivový
- 8kusůTortilla
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
519 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
22 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Čistý krůtí vývar nalijeme do hrnce, přidáme bylinkovou sůl, římský kmín, bobkový list, najemno nasekaný česnek, chilli papričky a šalotku. Vše přivedeme k varu.
- 2Na sporáku vaříme asi 10 minut a poté přidáme na kostičky nakrájené uvařené krůtí maso.
- 3Na pánvi rozpálíme olivový olej. Tortilly srolujeme jako palačinku a nožem nakrájíme na proužky, které dáme osmažit na pánev. Po opečení je vyjmeme.
- 4Horký krůtí vývar servírujeme do připravených talířů, do každého talíře nasypeme opečené tortillové nudle a posypeme najemno nastrouhaným ementálem a pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.