Krůtí závitky plněné vepřovým masem

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
516 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
33 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané cibule rozkrájíme na drobno, slaninu na kostičky, jablko oloupeme, zbavíme jaderníku a nakrájíme na plátky.
  • 2
    Mleté vepřové maso smícháme s moukou, vejci, solí, pepřem a 1 pokrájenou cibulí.
  • 3
    Krůtí prsa nařežeme přes vlákna na 6 řízků, naklepeme, naplníme masovou směsí, převážeme režnou nití a osolíme.
  • 4
    V kastrolu rozškvaříme pokrájenou slaninu, závitky na ní opečeme do růžova a přendáme do jiné nádoby. Do tuku vložíme druhou rozkrájenou cibuli a plátky jablka, opečeme, zalijeme cca čtvrtlitrem vody, přidáme bobkový list, vrátíme krůtí závitky, přikryjeme pokličkou a ve středně vyhřáté troubě dusíme 50 minut.
  • 5
    Rolky vyjmeme, zbavíme nití, do šťávy vlijeme ve lžíci vody rozmíchaný Solamyl, povaříme a přecedíme na závitky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.