Krůtí závitky s paprikou a zelím
65 min.
Ingredience
- 350gramůKrůtí prsa
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2lžičkyKmín drcený
- 1lžičkaCitronová kůra
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 100gramůZelí kysané
- 100gramůAnglická slanina
- 375mililitrůVývar z hovězích kostí
- 3lžíceJíška instantní
- 4lžíceOlej olivový
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 0,5kusPaprika červená
- 0,5kusPaprika zelená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
404 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
29 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na tenké řízky, osušíme a naklepeme. Smícháme 3 lžíce oleje, papriku, kmín, citronovou kůru a pepř. Směsí potřeme řízky, přikryté marinujeme asi 2 hodiny.
- 2Řízky necháme okapat, osušíme je, osolíme a potřeme rajčatovým protlakem. Na každý řízek dáme kysané zelí a na nudličky pokrájené papriky. Maso svineme do závitků, obalíme plátky anglické slaniny a sepneme párátkem.
- 3Závitky opečeme na lžíci oleje po všech stranách. Přilijeme vývar a dusíme pod pokličkou asi 30 minut. Závitky vyjmeme a necháme na teplém místě.
- 4Do šťávy vmícháme jíšku, necháme přejít varem a podle chuti přisolíme. Omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.