Krzatma s hráškem
90 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 200gramůProtlak rajčatový
- 800gramůJehněčí kotlety
- 500gramůHrášek
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,5decilitrOlej slunečnicový
- 1lžícePaprika mletá pálivá
- 3decilitryVoda pitná
- 1kusMrkev kořen
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
803 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
52 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Omyté jehněčí maso nakrájíme na menší kotlety.
- 2V hlubší pánvi rozehřejeme máslo s olejem a kotlety opečeme do zlatohněda z obou stran.
- 3Vyndáme je a na výpeku orestujeme pokrájenou cibuli a mrkev na kolečka.
- 4Přidáme ještě pokrájený česnek, rajčatový protlak a pálivou papriku.
- 5Vše promícháme, krátce orestujeme a maso vložíme zpět.
- 6Přidáme čerstvý zelený hrášek, sůl, podlijeme 3dl vody a dusíme pod pokličkou do změknutí masa a hrášku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.