Kukuřičná zrna ve smetanové omáčce
40 min.
Ingredience
- 4kusyKukuřice cukrová
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceKečup
- 1lžícePažitka
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
555 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
18 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
10 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Očištěné kukuřičné palice vložíme do vařící osolené, mírné oslazené vody a uvaříme téměř do měkka. Vyjmeme je, zrna vyloupáme pomocí vidličky a dusíme na másle.
- 2Potom kukuřici zalijeme smetanou, osolíme, krátce podusíme, omáčku dochutíme citronovou šťávou, kečupem, nasekanou pažitkou a přivedeme k varu.
- 3Podáváme jako teplý předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.