Kukuřičné bezlepkové tortilly s fazolí, kukuřicí a avokádem
17 min.
Ingredience
- 3kusyRajčata
- 230gramůFazole červené sterilované
- 100gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 4kusyTortilly bezlepkové
- Avokádová pomazánka
- 2kusyAvokádo
- 2stroužkyČesnek
- 2špetkySůl mořská
- 2špetkyPepř bílý
- 0,5lžíceKopr čerstvý
- Ochucený salát
- 80gramůSalát listový Dubáček
- 1lžičkaOlej sezamový
- 2špetkyPepř citronový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
251 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
16 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
11 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Zralá omytá rajčata pokrájíme na plátky. Z omytých listů salátu setřememe vodu, dáme je do mísy, pokapeme je sezamovým olejem, ochutíme čerstvě pomletým citrónovým pepřem a salát promícháme. Omytá 2 avokáda rozpůlíme, vyjmeme pecky, dužinu vyškrabeme lžicí do mísy. Přidáme k ní 2 utřené stroužky česneku, sůl, pepř a omytý, nadrobno pokrájený kopr a dužinu se všemi ingrediencemi dobře promícháme. Červené fazole v chilli omáčce si v rendlíku ohřejeme, přidáme scezenou cukrovou kukuřici a směs promícháme. Na talíře dáme ohřáté bezlepkové kukuřičné tortilly. Na každou poklademe listy salátu, na které rozetřeme kopečky avokádové dužinu. Na dužinu rozdělíme fazolovou směs i s omáčkou, povrch ozdobíme plátky rajčat a hned teplé tortilly servírujeme. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.