Kukuřicová polévka

55 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
297 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
10 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Papriky opečeme na sucho na pánvi, dokud nebudou mít puchýře. Vložíme do igelitového sáčku, uzavřeme a necháme 20 minut, zapařit. Oloupeme, překrojíme a vyndáme semena, jednu odložíme a druhou nakrájíme na 1 cm velké kostičky.
  • 2
    Ve větším hrnci rozpálíme olej, přidáme jemně nasekanou cibuli a smažíme, dokud nezesklovatí. Přimícháme nakrájenou papriku, kukuřici a smažíme 5 minut na mírném ohni.
  • 3
    Obsah hrnce dáme do mixéru, přilijeme vývar a zpracujeme dohladka. Vrátíme do hrnce a znovu zahřejeme, přimícháme smetanu, osolíme a opepříme.
  • 4
    Z druhé papriky vyndáme semena a nakrájíme jí na tenké proužky, polovinu přidáme do polévky.
  • 5
    Podáváme v nahřátých miskách ozdobené zbylými proužky paprik.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.