Kukuřicový relish
20 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej olivový
- 1kusCibule červená
- 225gramůRajčata Cherry
- 1kusChilli paprička
- 1lžičkaPepř cayenský
- 1lžičkaCukr třtinový
- 1lžíceKečup
- 2lžičkyOcet vinný
- 450gramůKukuřice
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
12 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V kastrole na rozehřátém oleji orestujeme za stálého míchání oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli doměkka. Přidáme omytá rajčátka, očištěnou, nadrobno nakrájenou chilli papričku, cukr a cayenský pepř. Promícháme a pod pokličkou zvolna dusíme do změknutí rajčat. Odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
- 2Do základu vmícháme kečup, vinný ocet, okapanou kukuřici, sůl a pepř. Vše promícháme a uložíme nejméně na 12 hodin do chladničky.
- 3Těsně před podáváním vmícháme do relishe nasekaný čerstvý koriandr.
- 4Podáváme k pečeným bramborám nebo spolu s kuřecím masem jako náplň do sendvičů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.