Kulajda II
40 min.
Ingredience
- 1litrVývar zeleninový
- 1hrstHouby sušené
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaKmín drcený
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 4kusyBrambory
- 2kusyBobkový list
- 2kusyNové koření celé
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 100mililitrůZakysaná smetana
- 2lžíceOcet vinný
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceHladká mouka pšeničná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
28 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Sušené houby namočíme do vody den předem.
- 2V hrnci necháme rozpustit máslo a orestujeme na něm cibuli nakrájenou na kostičky. Přidáme dvě lžíce hladké mouky a kmín a připravíme si zápražku.
- 3Zalijeme vývarem a přidáme brambory nakrájené na kostičky a houby. Osolíme a přidáme bobkový list a nové koření. Vaříme doměkka, poté bobkový list i nové koření vyjmeme.
- 4Přidáme obě smetany a kopr. Povaříme 5-10 minut a přidáme vejce, které rozšleháme.
- 5Přidáme ocet podle chuti, povaříme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.