Kulajda se ztracenými vejci

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
261 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
19 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
448 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uděláme si světlou jíšku z másla a mouky, zalijeme vodou a řádně rozmícháme.
  • 2
    Okořeníme špetkou kmínu, soli a povaříme cca 30 min.
  • 3
    Poté přidáme brambory nakrájené na kostičky a vše dovaříme.
  • 4
    Na úplný závěr přilijeme smetanu, přidáme nasekaný kopr a necháme projít varem.
  • 5
    Poté polévku odstavíme.
  • 6
    Polévku podáváme v hlubokých talířích či polévkových miskách. Do každé porce polévky dáme jedno ztracené vejce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.