Kulajda se ztracenými vejci
45 min.
Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 4kusyBrambory
- 4decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaKmín celý
- 5kusůVejce slepičí
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
261 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
19 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
448 mg
Postup přípravy
- 1Uděláme si světlou jíšku z másla a mouky, zalijeme vodou a řádně rozmícháme.
- 2Okořeníme špetkou kmínu, soli a povaříme cca 30 min.
- 3Poté přidáme brambory nakrájené na kostičky a vše dovaříme.
- 4Na úplný závěr přilijeme smetanu, přidáme nasekaný kopr a necháme projít varem.
- 5Poté polévku odstavíme.
- 6Polévku podáváme v hlubokých talířích či polévkových miskách. Do každé porce polévky dáme jedno ztracené vejce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.