Kulajda z kozáků
50 min.
Ingredience
- 2hrstiHouby kozák osikový
- 200mililitrůMléko - podmáslí
- 2kusyVejce slepičí
- 3kusyBrambory
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceKopr čerstvý
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
134 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
7 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné houby nakrájíme na kousky a podusíme chvíli v hrnci na másle. Zalijeme vodou (nebo vývarem) a přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory. Osolíme a vaříme doměkka. Vejce rozšleháme v podmáslí, vmícháme hladkou mouku a vlijeme do polévky. Krátce povaříme, přisypeme nasekaný kopr a odstavíme z plotny. Do hotové polévky přidáme natvrdo uvařená, rozpůlená vejce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.