Kuličky s tuňákem a sardelemi
35 min.
Ingredience
- 2kusyBrambory
- 130gramůTuňák v oleji
- 4kusySardelové řezy
- 1lžičkaSůl mořská
- 1lžičkaOregano sušené
- 2kusyVejce slepičí
- 2decilitryOlej olivový extra panenský
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 500mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
741 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
68 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
253 mg
Postup přípravy
- 1Ve slupce doměkka uvařené brambory oloupeme a necháme je vychladnout. Potom je protlačíme lisem na brambory nebo rozstrouháme a smícháme s tuňákem, sardelemi, solí, chilli kořením a oreganem. Přidáme žloutky a nakonec tuhý sníh ušlehaný z bílků.
- 2Z hotového těsta tvoříme navlhčenými dlaněmi kuličky, které opékáme na oleji smíchaném s máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.