Kuličky z kapra s dipem
75 min.
Ingredience
- Dip z majonézy a wasabi
- 125gramůMajonéza
- 1lžičkaOmáčka sójová
- 2lžičkyVíno rýžové japonské - Mirin
- 1lžičkaOcet rýžový
- 1lžičkaWasabi pasta
- Kuličky z kapra
- 200gramůSýr sójový - Tofu
- 400gramůKapr obecný
- 3kusyŠalotka
- 2lžičkyZázvor celý
- 2stroužkyČesnek
- 2lžičkyVíno rýžové japonské - Mirin
- 1lžíceOmáčka sójová
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaPepř 4 barev
- 100mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
477 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
38 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
1 g
Cukr
96 mg
Postup přípravy
- 1Ve střední míse smícháme majonézu, sojovou omáčku, mirin, ocet a pastu wasabi.
- 2Sýr tofu položíme do utěrky a zatížíme talíři, tak aby se odstranila přebytečná tekutina. Necháme asi 60 minut odležet. Poté tofu dáme do mísy a rozdrtíme najemno, takto připravíme i kapra, který musí být bez kostí. Přidáme šalotku, jemně nastrouhaný zázvor, mirin, česnek, sójovou omáčku, mouku a barevný pepř. Vše dobře promícháme, tak aby se z těsta daly tvarovat kuličky.
- 3Kuličky obalíme ve škrobu. Mezitím si rozpálíme pánev, na které kuličky smažíme po obou stranách asi 4 minuty. Poté je vyndáme a necháme odkapat na papírovém ubrousku. Kuličky podáváme s wasabi dipem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.