Kuličky z rybího masa smažené

36 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
264 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
16 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
467 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušenou tresku namočíme na 24 hodin do vody. Během této doby vodu několikrát vyměníme. Potom vložíme rybu do hrnce s vodou a 10 minut ji vaříme. Vyjmeme z hrnce a necháme okapat.
  • 2
    V misce rozmícháme hladkou mouku, droždí a 3 lžíce vody.
  • 3
    Uvařenou rybu rozmačkáme vidličkou a smícháme se 2 vejci, 3 lžícemi posekané pažitky, nadrobno posekanou šalotkou a nasekaným stroužkem česneku. Opepříme a rybí hmotu zamícháme do kvásku v misce. Necháme 15 minut kynout.
  • 4
    V hlubší pánvi rozehřejeme olej. Z vykynuté rybí hmoty vyvalujeme kuličky a vhodíme je do oleje smažit. Smažíme 6 minut, potom je vyjmeme a necháme na papíru okapat olej. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.