Kuličky z rybího masa smažené
36 min.
Ingredience
- 200gramůTreska sušená
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 10gramůDroždí
- 1litrVoda pitná
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusŠalotka
- 50gramůPažitka
- 1stroužekČesnek
- 50mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
264 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
16 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
467 mg
Postup přípravy
- 1Sušenou tresku namočíme na 24 hodin do vody. Během této doby vodu několikrát vyměníme. Potom vložíme rybu do hrnce s vodou a 10 minut ji vaříme. Vyjmeme z hrnce a necháme okapat.
- 2V misce rozmícháme hladkou mouku, droždí a 3 lžíce vody.
- 3Uvařenou rybu rozmačkáme vidličkou a smícháme se 2 vejci, 3 lžícemi posekané pažitky, nadrobno posekanou šalotkou a nasekaným stroužkem česneku. Opepříme a rybí hmotu zamícháme do kvásku v misce. Necháme 15 minut kynout.
- 4V hlubší pánvi rozehřejeme olej. Z vykynuté rybí hmoty vyvalujeme kuličky a vhodíme je do oleje smažit. Smažíme 6 minut, potom je vyjmeme a necháme na papíru okapat olej. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.