Kuličky z tresky
45 min.
Ingredience
- 6krajícůChléb toastový
- 500gramůTreska aljašská
- 1kusCitrony
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 1kusVejce slepičí
- 100mililitrůMléko polotučné
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůOlej olivový
- 20gramůFenykl čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
690 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
31 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Chléb bez kůrek a natrhaný na kousky dáme do mísy a přelijeme ho mlékem. Rybí maso pokrájíme na kostičky a rozmixujte ho s kousky vymačkaného chleba, fenyklovými semínky, s omytou fenyklovou natí, vejcem, solí a pepřem. Přemístíme směs do nádoby s víkem a dáme ji na půl hodiny do ledničky.
- 2Z takto připravené směsi utváříme mezi navlhčenými dlaněmi malé kuličky. Trochu je zplacatíme a obalte v mouce. V pánvi rozehřejeme olej a kuličky na něm stejnoměrně osmažíme. Vytahujeme je děrovanou lžící a dáváme okapat na savý kuchyňský papír. Podáváme je horké s klínky nebo kolečky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.