Kupustové tarte
90 min.
Ingredience
- 300gramůMouka pšeničná hladká
- 150gramůMáslo čerstvé
- 5kusůVejce slepičí
- 1kusKapusta hlávková
- 100gramůŠunka tradiční
- 150gramůZakysaná smetana
- 50gramůSýr Parmezán
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
883 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
51 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mouku nasypeme do mísy a přidáme špetku soli, 50ml vody, jedno vejce a máslo. Vše pořádně promícháme v těsto a dáme do ledničky.
- 2Kapustu očistíme a vložíme na 4 minuty do vroucí vody. Poté ji vyndáme a nakrájíme na kousky.
- 3Smícháme vejce se zakysanou smetanou, strouhaným parmazánem již připravenou kapustou a na kousky nakrajenou šunkou, pak přidáme špetku soli a pepře.
- 4Těsto vyndáme z chladničky a vložíme do forem na koláče. Cca deset minut necháme těsto předpéct na 200 stupňů v troubě.
- 5Formy vyndáme z trouby a těsto necháme zchladit. Na těsto pak rovnoměrně rozlejeme směs, kterou jsme si připravili.
- 6Necháme pak dopéct dalších 15 až 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.