Kuře dušené na citronu
80 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyKuře
- 2kusyCitrony
- 200mililitrůVývar drůbeží
- 50gramůTymián čerstvý
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 4lžíceZakysaná smetana
- 4lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
479 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
33 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
114 mg
Postup přípravy
- 1Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Jednotlivé porce osolíme, opepříme a zakapeme šťávou vymačkanou ze dvou citronů. Hodinu kuřecí porce marinujeme.
- 2V kastrolu zahřejeme 4 lžíce oleje a vložíme na něj porce kuřete. Opečeme. Pak vlijeme drůbeží vývar a zbytek citronové marinády. Přidáme tymián a dusíme doměkka 40 minut. Pak vyjmeme kuře z kastrolu a odstraníme tymián. V omáčce rozmícháme 4 lžíce zakysané smetany a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Pak hotové porce přelijeme omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.