Kuře dušené na citronu

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
479 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
33 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
114 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Jednotlivé porce osolíme, opepříme a zakapeme šťávou vymačkanou ze dvou citronů. Hodinu kuřecí porce marinujeme.
  • 2
    V kastrolu zahřejeme 4 lžíce oleje a vložíme na něj porce kuřete. Opečeme. Pak vlijeme drůbeží vývar a zbytek citronové marinády. Přidáme tymián a dusíme doměkka 40 minut. Pak vyjmeme kuře z kastrolu a odstraníme tymián. V omáčce rozmícháme 4 lžíce zakysané smetany a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Pak hotové porce přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.