Kuře dušené s paprikou na cibulce

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
209 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
4 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, nebo ji narájenou rozdělíme na dílky. Kuřecí prsa nakrájíme na silnější nudličky, papriku očistíme od jádřince, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme ji na stejně velké kousky jako maso.
  • 2
    Potom na trošce oleje osmahneme cibulku dozlatova, přidáme k ní na pánev kousky masa a nakrájenou papriku a za stálého míchání restujeme až do doby, kdy kousky kuřete zbělají. Potom vše ochutíme solí a kari kořením a ještě chvíli restujeme.
  • 3
    Nakonec podlijeme vodou a dusíme doměkka. Potom zalijeme solamylem, který jsme rozmíchali s troškou vody, důkladně promícháme a dusíme ještě 15 minut.
  • 4
    Takto připravené kuře podáváme horké s různými přílohami - například s rýží, bramborami, ale také se zeleninovou oblohou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.