Kuře dušené se zázvorem
60 min.
Ingredience
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1kusMrkev kořen
- 1kusTuřín
- 1kusCuketa
- 1kusCibule
- 5plátkůZázvor celý
- 1250gramůKuře
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
710 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
47 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Odřízneme z kuřete stehýnka a prsíčka, vykostíme tak, aby maso zůstalo v co nejvíce kusech, odložíme stranou. Zbylé maso a kosti i s páteří vložíme do hrnce, přelijeme vodou. Přivedeme k varu a vaříme, poté vývar přecedíme.
- 2Pokrájeným zázvorem posypeme vnitřní stranu obou kusů masa, osolíme, opepříme, maso srolujeme a protkneme špikovací jehlou.
- 3Scezený vývar nalijeme do hrnce, přidáme 150ml vody, přivedeme k varu, vložíme nakrájenou zeleninu na kostičky - tuřín, mrkev a cuketu, plátky zázvoru, zarolované maso ze stehýnek a kuřecí prsíčka. Necháme 15 minut vařit.
- 4Rolky vyndáme z hrnce, uvolníme jehly a maso nakrájíme na plátky. Naložíme je na talíř, vyjmeme prsíčka z hrnce, nakrájíme též na plátky a umístíme na talíř vedle plátků z rolek.
- 5Přelijeme trochou vývaru a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.