Kuře filipínské
180 min.
Ingredience
- 2lžíceGin
- 4lžíceKečup
- 2lžičkySůl
- 4kusyKuřecí prsa
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžičkyWorcester (worcesterská omáčka)
- 0,2decilitrMinerální voda jemně perlivá
- 1lžičkaCitronová kůra
- 1lžíceCukr třtinový
- 1,5lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
274 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
5 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
156 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Smícháme citronovou kůru, citronovou šťávu, cukr a minerální vodu. Vzniklou limonádu smícháme s ginem, solí, rajčatovým kečupem, pepřem a worcesterem. Kuřecí prsa ponoříme do směsi. Necháme marinovat v lednici 2 hodiny. Poté vyndáme, přikryjeme a necháme 30 minut v pokojové teplotě.
- 2Pečeme na rozpáleném grilu 20 minut. Jednou maso obrátíme.
- 3Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.