Kuře Florentine
70 min.
Ingredience
- 400gramůŠpenát mražený
- 800gramůKuře
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 80gramůOlej slunečnicový
- 1lžíceVoda pitná
- 8kusůVejce slepičí
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
957 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
80 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
33 mg
Cukr
893 mg
Postup přípravy
- 1Předem rozmrazený špenát vymačkáme a rozdělíme na 4 díly. Dobře vykostěné kuřecí čtvrtky zbavíme kůže, naklepeme, osolíme, opepříme a po obou stranách je na velké pánvi v horkém oleji 10-15 minut opékáme. Opečené kuře uložíme do tepla, do vypečené šťávy přidáme lžíci vody a také odložíme do tepla.
- 2Na každou porci rozšleháme 2 vejce, přimícháme čtvrtinu špenátu, osolíme a ze směsi na pánvi s rozehřátým máslem připravíme omeletu. Do hotových omelet zabalíme porce opečeného kuřete a přendáme je na talíře.
- 3Servírujeme přelité vypečenou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.