Kuře Granada
55 min.
Ingredience
- 400mililitrůMléko polotučné
- 200gramůMouka pšeničná hrubá
- 3kusyVejce slepičí
- 1,5litryVoda pitná
- 750gramůKuřecí prsa
- 3lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 100gramůJátra kuřecí
- 120mililitrůOlej rostlinný
- 100gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 100mililitrůVíno portské
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1121 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
72 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
1 g
Cukr
335 mg
Postup přípravy
- 1Do horkého mléka se lžičkou soli přidáme 40 g másla a tenkým praménkem přisypeme hrubou mouku. Za stálého míchání vaříme, až se těsto nelepí na vařečku a na dno nádoby. Odstavíme z ohně a necháme trochu vychladnout.
- 2Potom postupně vmícháme vejce. Pomocí lžíce vykrajujeme noky a zavaříme je do vařící vody s lžičkou soli. Vaříme asi 5 minut.
- 3Uvařené noky necháme okapat a udržujeme je v teple.
- 4Čtyři kuřecí prsní řízky naklepeme a osolíme. Kuřecí játra rozkrájíme na kousky a opepříme.
- 5Připravené kuřecí plátky v rozehřátém oleji na pánvi asi za 10-12 minut dozlatova opečeme, vyjmeme z pánve a uložíme v teple. Na pánvi potom rozehřejeme máslo, játra na něm osmažíme a hotová přidáme k opečenému kuřeti.
- 6Do pánve přidáme hladkou mouku a za stálého míchání ji necháme zasmahnout. Zásmažku zalijeme portským vínem, přidáme šlehačku a vše svaříme na hustou omáčku.
- 7Na ohřáté talíře rozdělíme máslové noky, přidáme opečené kuřecí plátky, na ně navrstvíme opečené kousky jater a přelijeme smetanovo-vinnou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.