Kuře grilované s bylinkovou marinádou

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
717 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
55 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
745 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Marináda: česnek utřeme, cibuli nasekáme nadrobno. Nasekanou cibuli i utřený česnek smícháme s bezlepkovou sójovou omáčkou Tamari, bílým vínem, tymiánem, majoránkou a rozmarýnem. Směs důkladně promícháme a necháme v lednici alespoň hodinu uležet. Před grilováním touto marinádou kuřecí porce polijeme a necháme okapat.
  • 2
    Příprava kuřete: kuře očistíme a naporcujeme. Jednotlivé porce kuřete ve větší ploché nádobě zalijeme připavenou marinádou, chvilku ponecháme a poté dáme okapat. Následně maso za stálého otáčení grilujeme a potíráme zbytkem připravené marinády. Kuře s marinádou podáváme horké se sezónní zeleninovou oblohou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.