Kuře jako bažant
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusKuře
- 1lžičkaSůl
- 1kusBobkový list
- 1špetkaTymián sušený
- 4kusyNové koření celé
- 40gramůMáslo čerstvé
- 60gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 4kusyPepř černý celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1067 kcal
Bílkoviny
81 g
Tuky
79 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
491 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nakrájíme část slaniny tak, abychom jí mohli prošpikovat prsíčka a stehna kuřete. Dva slabé plátky přichytíme (omotáme) nití na prsíčka.
- 2Kuře osolíme a dáme opéct na zpěněnou cibuli na másle. Okořeníme, podlijeme vodou a vložíme v pekáči přiklopené do vyhřáté trouby. V průběhu pečení obracíme a dle potřeby lehce podlijeme. Při dopékání pekáč odklopíme.
- 3Kuře upečeme dozlatova, pak jej vyjmeme, šťávičku necháme vydusit na tuk, zaprášíme moukou a osmahneme. Rozředíme vývarem nebo vodou, povaříme a přecedíme.
- 4K příloze podáváme brambory, špekové nebo bramborové knedlíky a dušené zelí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.