Kuře jako bažant

80 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1067 kcal
Bílkoviny
81 g
Tuky
79 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
491 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nakrájíme část slaniny tak, abychom jí mohli prošpikovat prsíčka a stehna kuřete. Dva slabé plátky přichytíme (omotáme) nití na prsíčka.
  • 2
    Kuře osolíme a dáme opéct na zpěněnou cibuli na másle. Okořeníme, podlijeme vodou a vložíme v pekáči přiklopené do vyhřáté trouby. V průběhu pečení obracíme a dle potřeby lehce podlijeme. Při dopékání pekáč odklopíme.
  • 3
    Kuře upečeme dozlatova, pak jej vyjmeme, šťávičku necháme vydusit na tuk, zaprášíme moukou a osmahneme. Rozředíme vývarem nebo vodou, povaříme a přecedíme.
  • 4
    K příloze podáváme brambory, špekové nebo bramborové knedlíky a dušené zelí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.