Kuře kung pao
15 min.
Ingredience
- 300gramůKuřecí prsa
- 1lžičkaSójová pasta Miso
- 1kusPaprika zelená
- 4lžíceOlej rostlinný
- 1kusCibulka jarní
- 1lžičkaZázvor celý
- 4kusyChilli paprička sušená
- 1lžičkaVíno rýžové čínské
- 125gramůOřechy Kešu
- 0,25lžičkaSůl
- 0,33kusVaječný bílek slepičí
- 0,5lžičkaOlej sezamový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
24 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
10 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Zázvor nakrájíme na plátky, cibulky na kousky. Chilli papričky namočíme, zbavíme semen a drobně pokrájíme. Kuřecí maso rozkrájíme na kostičky, vložíme do misky, smícháme se špetkou soli, poté s bílkem, na závěr se škrobovou pastou.
- 2Papriku očistíme, zbavíme semen, rozkrájíme na kostky o stejné velikosti jako maso. Olej rozehřejeme ve woku, vložíme maso, opékáme minutu, vyjmeme děrovanou naběračkou a udržujeme v teple.
- 3Do woku vložíme cibulku, zázvor, chilli papričky, zelenou papriku, minutu opékáme, poté přidáme maso, pastu Miso a rýžové víno. Vše řádně promícháme, opékáme minutu, na závěr vmícháme pražené oříšky kešu a sezamový olej.
- 4Kuře kung pao servírujeme horké s vařenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.