Kuře na červeném víně se žampiony
85 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyKuře
- 3lžičkySůl
- 2lžičkyKmín drcený
- 0,5kusCeler bulvový
- 1kusPetržel kořen
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCibule
- 250gramůHlíva ústřičná
- 100gramůAnglická slanina
- 1,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1,5decilitryVývar drůbeží
- 7,5decilitrůVíno červené
- 1kusBobkový list
- 1,5lžíceCukr třtinový
- 4kusyBageta
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 1lžičkaPepř bílý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1662 kcal
Bílkoviny
86 g
Tuky
70 g
Sacharidy
134 g
Vláknina
8 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Očištěné kuře omyjeme, osušíme a naporcujeme. Jednotlivé porce potřeme olejem, osolíme (2 lžičky) a posypeme drceným kmínem. Očistíme celer, petržel a mrkev, zeleninu omyjeme a pokrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Hlívu ústřičnou očistíme, omyjeme, tvrdé části odkrojíme a hlívu pokrájíme na nudličky silné asi 1 cm. Prorostlou anglickou slaninu pokrájíme na kostičky.
- 2V zapékací míse rozpálíme 3 lžíce slunečnicového oleje s 1 lžící másla, cibuli zpěníme, přidáme porce masa, které osmažíme z každé strany. Pak maso vyjmeme, na omastek dáme pokrájenou zeleninu, kterou promícháme a krátce orestujeme. Zeleninu poprášíme moukou, znovu promícháme, maso vložíme zpět do hrnce, přilijeme kuřecí vývar, červené víno, přidáme bobkový list, cukr a maso pod pokličkou dusíme v předehřáté troubě při 175 °C přibližně 35-45 minut.
- 3Mezitím v pánvi na 1 lžíci rozpuštěného másla vysmažíme kostičky slaniny, ke kterým přidáme pokrájené houby. Promícháme se slaninou a restujeme dozlatova. Pak je osolíme (1 lžička), ochutíme bílým pepřem a houby odstavíme z plotny.
- 4Měkké kuře vyjmeme z vývaru a ten rozmixujeme na hladkou omáčku. Dochutíme ji solí a černým pepřem.
- 5Na talíře dáme porce kuřete, polijeme vínovou omáčkou, ke každé porci rozdělíme osmažené houby a podáváme s tmavým pečivem (bagety).
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.