Kuře na červeném víně se žampiony

85 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1662 kcal
Bílkoviny
86 g
Tuky
70 g
Sacharidy
134 g
Vláknina
8 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné kuře omyjeme, osušíme a naporcujeme. Jednotlivé porce potřeme olejem, osolíme (2 lžičky) a posypeme drceným kmínem. Očistíme celer, petržel a mrkev, zeleninu omyjeme a pokrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Hlívu ústřičnou očistíme, omyjeme, tvrdé části odkrojíme a hlívu pokrájíme na nudličky silné asi 1 cm. Prorostlou anglickou slaninu pokrájíme na kostičky.
  • 2
    V zapékací míse rozpálíme 3 lžíce slunečnicového oleje s 1 lžící másla, cibuli zpěníme, přidáme porce masa, které osmažíme z každé strany. Pak maso vyjmeme, na omastek dáme pokrájenou zeleninu, kterou promícháme a krátce orestujeme. Zeleninu poprášíme moukou, znovu promícháme, maso vložíme zpět do hrnce, přilijeme kuřecí vývar, červené víno, přidáme bobkový list, cukr a maso pod pokličkou dusíme v předehřáté troubě při 175 °C přibližně 35-45 minut.
  • 3
    Mezitím v pánvi na 1 lžíci rozpuštěného másla vysmažíme kostičky slaniny, ke kterým přidáme pokrájené houby. Promícháme se slaninou a restujeme dozlatova. Pak je osolíme (1 lžička), ochutíme bílým pepřem a houby odstavíme z plotny.
  • 4
    Měkké kuře vyjmeme z vývaru a ten rozmixujeme na hladkou omáčku. Dochutíme ji solí a černým pepřem.
  • 5
    Na talíře dáme porce kuřete, polijeme vínovou omáčkou, ke každé porci rozdělíme osmažené houby a podáváme s tmavým pečivem (bagety).

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.