Kuře na citronové šťávě

95 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
780 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
55 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nůžkami na maso rozdělíme kuře na osm kousků a stáhneme z něho kůži. V pánvi na prudkém ohni rozehřejte olej. Vložte na pánev kuře a na mírném ohni opečeme ze všech stran. Poté přendáme kuře do mísy.
  • 2
    Do šťávy z kuřete, která zůstala na pánvi přidáme na kousky nakrájenou zeleninu (celer, mrkev, cibuli) a smažíme cca 3 minuty na mírném ohni. Přidáme bazalku, citronovou šťávu s kůrou, vodu a špetku soli a pepře. Vše pořádně promícháme a smažíme další 3 minuty.
  • 3
    Nyní vrátíme na pánev kuře a celou směs přivedeme k varu. Přikryjeme pánev pokličkou a dusíme na mírném ohni cca 40 minut, dokud nám maso nezměkne.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.