Kuře na divoko
70 min.
Ingredience
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1000gramůKuře
- 50gramůJalovec
- 100mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
813 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
63 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
33 mg
Cukr
78 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné, omyté kuře rozřízneme v prsíčkách, maso osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, olejem a posypeme rozdrceným jalovcem. Poloviny kuřete stočíme prsíčky ke hřbetu a necháme v chladu proležet.
- 2Marinované porce upevníme tak, aby se nerozevíraly, za stálého otáčení a potírání olejem je opékáme na grilu doměkka.
- 3Podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.