Kuře na estragonu
80 min.
Ingredience
- 250mililitrůVývar drůbeží
- 1kusKuře
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceEstragon
- 2kusyŠalotka
- 125mililitrůVíno bílé
- 4lžíceZakysaná smetana
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceHořčice plnotučná
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1222 kcal
Bílkoviny
85 g
Tuky
79 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
181 mg
Cukr
690 mg
Postup přípravy
- 1Kuře očistíme, omyjeme a do masa vetřeme citronovou šťávu, sůl a pepř. Do břišní dutiny vložíme snítku estragonu.
- 2Připravené kuře opečeme po všech stranách na rozehřátém másle. Přilijeme víno, vývar a přidáme očištěné šalotky a zbylý estragon. Kuře pečeme pod pokličkou ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut. Vyjmeme a necháme na teplém místě.
- 3Zakysanou smetanu rozmícháme se žloutky a hořčicí, vmícháme do výpeku, rozmícháme a jen zahřejeme.
- 4Porce kuřete upravíme na talíře a podáváme s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.