Kuře na houbách a zázvoru
65 min.
Ingredience
- 10mililitrůVíno rýžové čínské
- 1špetkaCukr krupice
- 450gramůKuřecí prsa
- 3kusyShiitake houby
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 1kusZázvor celý
- 1kusPaprika červená
- 60mililitrůOmáčka sójová
- 1lžičkaČesnek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
12 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
8 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Smícháme 40 ml omáčky, víno, cukr, sůl, kousky kuřecího masa, vše promícháme a necháme směs marinovat minimálně dvacet minut. Houby na dvacet minut namočíme do vody, slijeme je a necháme odkapat. Tekutinu odložíme a houby nakrájíme na plátky.
- 2Na pánvi wok na 20 ml oleje smažíme chvíli čtyři plátky zázvoru, přidáme marinované maso a smažíme ho dvě minuty. Po zhnědnutí ho odložíme. Pánev umyjeme a nalijeme do ní zbytek oleje, vložíme nadrobno nakrájenou lžičku česneku, po chvíli i houby, kostičky papriky a vše smažíme jednu minutu. Přilijeme 40 ml houbové tekutiny a mícháme, až se odpaří.
- 3Nakonec přidáme maso, zbytek omáčky a vše smažíme asi dvě minuty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.