Kuře na houbách a zázvoru

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
12 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
8 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme 40 ml omáčky, víno, cukr, sůl, kousky kuřecího masa, vše promícháme a necháme směs marinovat minimálně dvacet minut. Houby na dvacet minut namočíme do vody, slijeme je a necháme odkapat. Tekutinu odložíme a houby nakrájíme na plátky.
  • 2
    Na pánvi wok na 20 ml oleje smažíme chvíli čtyři plátky zázvoru, přidáme marinované maso a smažíme ho dvě minuty. Po zhnědnutí ho odložíme. Pánev umyjeme a nalijeme do ní zbytek oleje, vložíme nadrobno nakrájenou lžičku česneku, po chvíli i houby, kostičky papriky a vše smažíme jednu minutu. Přilijeme 40 ml houbové tekutiny a mícháme, až se odpaří.
  • 3
    Nakonec přidáme maso, zbytek omáčky a vše smažíme asi dvě minuty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.