Kuře na hrášku
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůHrášek
- 1,5decilitryVíno bílé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 4kusyMrkev kořen
- 1,5decilitryVývar drůbeží
- 40gramůSlanina vepřová
- 1200gramůKuře
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
664 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
38 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmažíme do zlatova na másle a rozškvařených kostičkách slaniny. Přidáme omyté, naporcované a osolené kuře, podlijeme vínem, povaříme 2 minuty. Přilijeme vývar, kuře opepříme a dusíme pod pokličkou téměř do měkka.
- 2Ke konci dušení přidáme hrášek, osolíme jej a dusíme, až vše změkne.
- 3Hotový pokrm obložíme nakrájenými, v osolené vodě uvařenými mrkvemi.
- 4Podáváme s vařenými bramborami nebo s dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.