Kuře na hrášku

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
664 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
38 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmažíme do zlatova na másle a rozškvařených kostičkách slaniny. Přidáme omyté, naporcované a osolené kuře, podlijeme vínem, povaříme 2 minuty. Přilijeme vývar, kuře opepříme a dusíme pod pokličkou téměř do měkka.
  • 2
    Ke konci dušení přidáme hrášek, osolíme jej a dusíme, až vše změkne.
  • 3
    Hotový pokrm obložíme nakrájenými, v osolené vodě uvařenými mrkvemi.
  • 4
    Podáváme s vařenými bramborami nebo s dušenou rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.