Kuře na jablkách a celeru
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1200gramůKuře
- 1lžičkaSůl
- 20gramůMáslo čerstvé
- 2kusyHřebíček
- 500mililitrůVoda pitná
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyJablka
- 0,5lžičkaNové koření celé
- 0,5kusCeler bulvový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
757 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
50 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté kuře naporcujeme, osolíme a obalíme v hladké mouce.
- 2V pekáči na rozehřátém másle necháme zesklovatět oloupanou, nasekanou cibuli. Vložíme porce kuřete a opečeme je po obou stranách. Přidáme nové koření, hřebíček, oloupaná, na plátky nakrájená jablka a očištěný, nahrubo nastrouhaný celer. Podlijeme vodou a pečeme v troubě dozlatova.
- 3Vhodnou přílohou je rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.