Kuře na kari s jablky

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
797 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
57 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vykostíme kuře a maso nakrájíme na nudličky.
  • 2
    Rozpálíme olej, nysypeme cibuli, přidáme maso a opečeme. Zalijeme vývarem, přidáme kari koření a osolíme. Dusíme do změknutí.
  • 3
    Zahustíme moukou rozmíchanou ve šlehačce a dochutíme trochou brandy.
  • 4
    Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kolečka, která podusíme na másle.
  • 5
    Jednotlivé porce kuřete na talíři ozdobíme podušeným jablkem a plátkem šunky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 2. 11. 2015
Kuře na kari s jablky
Maso jsem před opečením promíchala s kari kořením a vynechala jsem brandy. Kari mám moc ráda, tak recept můžu doporučit. Jen místo hovězího vývaru doporučuji použít vývar drůbeží.