Kuře na kari s jablky
80 min.
Ingredience
- 20gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceSherry brandy
- 50gramůOlej stolní
- 0,5hrnekHovězí vývar základní
- 1špetkaSůl
- 1kusCibule
- 5lžicSmetana 33% (šlehačka)
- 2kusyJablka
- 1lžičkaKari koření
- 1000gramůKuře
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
797 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
57 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Vykostíme kuře a maso nakrájíme na nudličky.
- 2Rozpálíme olej, nysypeme cibuli, přidáme maso a opečeme. Zalijeme vývarem, přidáme kari koření a osolíme. Dusíme do změknutí.
- 3Zahustíme moukou rozmíchanou ve šlehačce a dochutíme trochou brandy.
- 4Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kolečka, která podusíme na másle.
- 5Jednotlivé porce kuřete na talíři ozdobíme podušeným jablkem a plátkem šunky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 2. 11. 2015
Kuře na kari s jablky
Maso jsem před opečením promíchala s kari kořením a vynechala jsem brandy. Kari mám moc ráda, tak recept můžu doporučit. Jen místo hovězího vývaru doporučuji použít vývar drůbeží.