Kuře na medu s mandlemi

90 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
739 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
52 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
612 mg
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře omyjeme, rozdělíme na porce, důkladně potřeme částí citronové šťávy a osolíme.
  • 2
    V rozehřátém pekáči rozpustíme máslo a smícháme ho s medem a zbylou citronovou šťávou. Do pekáče dáme porce kuřete, podlijeme vodou a dáme péct do předehřáté trouby. Po 10 minutách pečení snížíme teplotu, kuře pečeme přibližně 1 hodinu a během pečení potíráme vypečenou šťávou.
  • 3
    Zatímco se kuře peče, spaříme mandle, oloupeme je a nasekáme najemno.
  • 4
    Upečené porce kuřete na servírovacím talíři lehce posypeme zázvorem a nasekanými mandlemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.