Kuře na medu s mandlemi
90 min.
Ingredience
- 1kusKuře
- 1decilitrCitronová šťáva
- 4lžíceMed včelí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 2,5decilitryVoda pitná
- 25gramůMandle
- 1špetkaZázvor mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
739 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
52 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
612 mg
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Kuře omyjeme, rozdělíme na porce, důkladně potřeme částí citronové šťávy a osolíme.
- 2V rozehřátém pekáči rozpustíme máslo a smícháme ho s medem a zbylou citronovou šťávou. Do pekáče dáme porce kuřete, podlijeme vodou a dáme péct do předehřáté trouby. Po 10 minutách pečení snížíme teplotu, kuře pečeme přibližně 1 hodinu a během pečení potíráme vypečenou šťávou.
- 3Zatímco se kuře peče, spaříme mandle, oloupeme je a nasekáme najemno.
- 4Upečené porce kuřete na servírovacím talíři lehce posypeme zázvorem a nasekanými mandlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.