Kuře na slanině a pivu
70 min.
Ingredience
- 1kusKuře
- 50gramůSlanina vepřová
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyCibule
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaSůl
- 2decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2decilitryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
724 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
52 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
584 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Slaninu nakrájíme na kostičky.
- 2Kuře omyjeme, osušíme, rozporcujeme, osolíme a zaprášíme je moukou.
- 3V žáruvzdorné míse orestujeme kostičky slaniny, přidáme máslo a nakrájenou cibuli a osmažíme ji dozlatova. Do pánve vložíme porce kuřete, opečeme je ze všech stran, podlijeme pivem a vodou, přimícháme utřený česnek a pečeme přikryté poklicí přibližně 20 minut. Pak poklici sundáme, kuře dopečeme a občas ho polijeme vypečenou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.