Kuře na slanině a pivu

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
724 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
52 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
584 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Slaninu nakrájíme na kostičky.
  • 2
    Kuře omyjeme, osušíme, rozporcujeme, osolíme a zaprášíme je moukou.
  • 3
    V žáruvzdorné míse orestujeme kostičky slaniny, přidáme máslo a nakrájenou cibuli a osmažíme ji dozlatova. Do pánve vložíme porce kuřete, opečeme je ze všech stran, podlijeme pivem a vodou, přimícháme utřený česnek a pečeme přikryté poklicí přibližně 20 minut. Pak poklici sundáme, kuře dopečeme a občas ho polijeme vypečenou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.