Kuře na smetaně a na víně
80 min.

Ingredience
- 400gramůŽampiony čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 0,13litrSmetana 16% (pochoutková)
- 1kusKuře
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 0,25litrVíno bílé
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1248 kcal
Bílkoviny
84 g
Tuky
92 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kuře očistíme, omyjeme, rozdělíme na porce a upečeme je na másle. Žampionové hlavičky oloupeme, osolíme a dusíme ve víně téměř doměkka. Přidáme pepř, smetanu a houby uvaříme doměkka. Potom do omáčky přidáme žloutek a dochutíme ji.
- 2Upečené kuře vložíme do omáčky a prohřejeme, nebo kuře omáčkou jen přelijeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.