Kuře na smetaně po rusku

60 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
740 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
46 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na rozpuštěné máslo v pekáči položíme kuře, podlijeme trochou horké vody a na mírném ohni v troubě opékáme.
  • 2
    Asi po 20 minutách, když je kuře napůl měkké, ho vyjmeme, rozsekneme na čtvrtky a ze všech stran ho posolíme, opepříme, okořeníme mletým zázvorem a muškátem, vrátíme na pekáč kůží nahoru a pečeme dále.
  • 3
    Když je kůže opečena téměř dozlatova, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a jakmile zesklovatí, zalijeme kuře zakysanou smetanou smíchanou s drůbežím vývarem, přidáme nastrouhaný krajíc tvrdého chleba a dusíme ještě 20 minut.
  • 4
    Takto upravené kuře podáváme s vařenými těstovinami, politými omáčkou a obložené plátky menší čerstvé salátové okurky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.