Kuře na smetaně po rusku
60 min.
Ingredience
- 1kilogramKuře
- 5lžicMáslo čerstvé
- 150mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1lžičkaMuškátový květ
- 1kusCibule
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 150mililitrůVývar drůbeží
- 1krajícChléb pšeničný (bílý)
- 600gramůTěstoviny vařené (průměr)
- 1kusOkurka salátová
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
740 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
46 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na rozpuštěné máslo v pekáči položíme kuře, podlijeme trochou horké vody a na mírném ohni v troubě opékáme.
- 2Asi po 20 minutách, když je kuře napůl měkké, ho vyjmeme, rozsekneme na čtvrtky a ze všech stran ho posolíme, opepříme, okořeníme mletým zázvorem a muškátem, vrátíme na pekáč kůží nahoru a pečeme dále.
- 3Když je kůže opečena téměř dozlatova, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a jakmile zesklovatí, zalijeme kuře zakysanou smetanou smíchanou s drůbežím vývarem, přidáme nastrouhaný krajíc tvrdého chleba a dusíme ještě 20 minut.
- 4Takto upravené kuře podáváme s vařenými těstovinami, politými omáčkou a obložené plátky menší čerstvé salátové okurky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.