Kuře na tymiánu a pomerančích

80 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
793 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
59 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné omyté kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a pečeme po obou stranách na rozehřátém oleji a másle. Porce posypeme tymiánem, pečeme ve středně vyhřáté troubě.
  • 2
    Před koncem pečení přidáme do vypečené šťávy špetku pomerančové kůry a šťávu ze dvou pomerančů.
  • 3
    Zbylý pomeranč oloupeme, nakrájíme na kolečka a krátce prohřejeme na rozehřátém másle.
  • 4
    Měkké porce kuřete upravíme na nahřáté talíře, přelijeme šťávou a obložíme kolečky pomeranče. Ihned podáváme.
  • 5
    Vhodnou přílohou je vařená rýže.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.