Kuře na tymiánu a pomerančích
80 min.
Ingredience
- 3kusyPomeranče
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžičkyTymián sušený
- 40gramůMáslo čerstvé
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 1000gramůKuře
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
793 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
59 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Očištěné omyté kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a pečeme po obou stranách na rozehřátém oleji a másle. Porce posypeme tymiánem, pečeme ve středně vyhřáté troubě.
- 2Před koncem pečení přidáme do vypečené šťávy špetku pomerančové kůry a šťávu ze dvou pomerančů.
- 3Zbylý pomeranč oloupeme, nakrájíme na kolečka a krátce prohřejeme na rozehřátém másle.
- 4Měkké porce kuřete upravíme na nahřáté talíře, přelijeme šťávou a obložíme kolečky pomeranče. Ihned podáváme.
- 5Vhodnou přílohou je vařená rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.