Kuře Pad Tham s tamarindovou pastou
45 min.
Ingredience
- 200gramůKuřecí prsa
- 400gramůNudle rýžové
- 3litryVoda pitná
- 2stroužkyČesnek
- 1kusCibulka jarní
- 30mililitrůOlej slunečnicový
- 1lžíceTamarindová pasta
- 40mililitrůOmáčka sójová
- 70mililitrůOmáčka sladká chilli na kuře
- 3lžíceVíno rýžové čínské
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1kusMrkev kořen
- 3kusyHouby čerstvé
- 20gramůŠalotka
- 30mililitrůOlej sezamový
- 20gramůFazolové lusky zelené
- 12mililitrůOmáčka rybí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
670 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
21 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
3 g
Cukr
402 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci s vodou uvaříme kuřecí maso doměkka. Rýžové nudle vsypeme do studené vody v jiném hrnci, necháme je namočené 5 minut a scedíme. Fazolové lusky dáme do vroucí vody a povaříme je ještě 5 minut. Potom je scedíme a necháme jak maso, tak nudle a fazolové lusky stranou do dalšího použití. Vše udržujeme teplé.
- 2Česnek a cibuli oloupeme a spolu se zázvorem nakrájíme na malé kousky. V pánvi rozehřejeme olej a na něm asi 40 sekund povaříme připravený česnek, cibuli a zázvor. Potom přimícháme sójovou a sladkou chilli omáčku, tamarindovou pastu, rýžové víno, přilijeme rybí omáčku. Nakonec přisypeme nakrájenou jarní cibulku a stálým míchání povaříme ještě přibližně 3 minuty.
- 3Mrkev spolu s houbami očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, které v pánvi na rozehřátém másle osmahneme. Do pánve přidáme hotové nudle, na tenké plátky nakrájené maso, uvařené fazolové lusky a všechny suroviny dobře prohřejeme tak 2-3 minuty. Nakonec těsně před dokončením vše polijeme sezamovým olejem.
- 4Hotové jídlo rozdělíme podle porci na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.