Kuře Pad Tham s tamarindovou pastou

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
670 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
21 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
3 g
Cukr
402 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci s vodou uvaříme kuřecí maso doměkka. Rýžové nudle vsypeme do studené vody v jiném hrnci, necháme je namočené 5 minut a scedíme. Fazolové lusky dáme do vroucí vody a povaříme je ještě 5 minut. Potom je scedíme a necháme jak maso, tak nudle a fazolové lusky stranou do dalšího použití. Vše udržujeme teplé.
  • 2
    Česnek a cibuli oloupeme a spolu se zázvorem nakrájíme na malé kousky. V pánvi rozehřejeme olej a na něm asi 40 sekund povaříme připravený česnek, cibuli a zázvor. Potom přimícháme sójovou a sladkou chilli omáčku, tamarindovou pastu, rýžové víno, přilijeme rybí omáčku. Nakonec přisypeme nakrájenou jarní cibulku a stálým míchání povaříme ještě přibližně 3 minuty.
  • 3
    Mrkev spolu s houbami očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, které v pánvi na rozehřátém másle osmahneme. Do pánve přidáme hotové nudle, na tenké plátky nakrájené maso, uvařené fazolové lusky a všechny suroviny dobře prohřejeme tak 2-3 minuty. Nakonec těsně před dokončením vše polijeme sezamovým olejem.
  • 4
    Hotové jídlo rozdělíme podle porci na talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.