Kuře pečené na česneku

68 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1096 kcal
Bílkoviny
81 g
Tuky
82 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
210 mg
Cukr
100 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře rozdělíme na čtyři porce, všechno maso potřeme česnekem utřeným se solí. Maso necháme alespoň půl hodiny odležet.
  • 2
    V mezičase vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, vložíme ji do ohnivzdorné mísy, přidáme máslo, vlijeme několik lžic teplé vody, vložíme porce kuřete. Mísu přiklopíme a v předehřáté troubě dusíme. Během dušení maso obrátíme, poléváme, podle potřeby podlijeme horkou vodou.
  • 3
    Po dvaceti minutách poklici odstraníme a porce kuřete dopečeme. Maso poléváme výpekem, podléváme a obracíme, aby se porce rovnoměrně propekly.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 10. 8. 2016
Kuře pečené na česneku
Jednoduché, rychlé a chutné kuře. Soli jsem dala dle potřeby a vody taky. Jen je třeba dávat pozor na to, že se česnek na povrchu kuřete rád připaluje. Kuře při pečení neobracím. Palec nahoru.😎