Kuře pečené na pomerančovém džusu

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
238 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
5 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
594 mg
Cukr
56 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme marinádu - v mělké míse vyšleháme pomerančový džus s francouzskou hořčicí, muškátovým oříškem, pepřem, kořením kari a nastrouhanou pomerančovou kůrou. Kuřecí prsní řízky očistíme, hranou dlaně lehce naklepeme, vložíme do marinády a necháme je v ní 1-2 hodiny marinovat.
  • 2
    Do zapékací mísy nalijeme trochu marinády, přidáme kuřecí řízky a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Při této teplotě zapékáme kuřecí řízky nezakryté asi 30 minut, až maso změkne.
  • 3
    Mezitím v pánvi smícháme zbylou marinádu s kukuřičnou moukou rozmíchanou v drůbežím vývaru a na středním plameni omáčku zahříváme, až zhoustne. Když jsou řízky zapečené, slijeme výpek, přidáme ho k omáčce a ještě krátce spolu prohřejeme.
  • 4
    Zapečené řízky rozdělíme na talíře a servírujeme přelité omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.