Kuře pečené na pomerančovém džusu
60 min.
Ingredience
- 500gramůKuřecí prsa
- 1lžícePomerančová kůra
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 200mililitrůDžus pomerančový
- 0,5lžičkaHořčice Dijonská
- 0,5lžičkaKari koření
- 2lžičkyMouka kukuřičná
- 3lžíceVývar drůbeží
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
238 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
5 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
594 mg
Cukr
56 mg
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme marinádu - v mělké míse vyšleháme pomerančový džus s francouzskou hořčicí, muškátovým oříškem, pepřem, kořením kari a nastrouhanou pomerančovou kůrou. Kuřecí prsní řízky očistíme, hranou dlaně lehce naklepeme, vložíme do marinády a necháme je v ní 1-2 hodiny marinovat.
- 2Do zapékací mísy nalijeme trochu marinády, přidáme kuřecí řízky a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Při této teplotě zapékáme kuřecí řízky nezakryté asi 30 minut, až maso změkne.
- 3Mezitím v pánvi smícháme zbylou marinádu s kukuřičnou moukou rozmíchanou v drůbežím vývaru a na středním plameni omáčku zahříváme, až zhoustne. Když jsou řízky zapečené, slijeme výpek, přidáme ho k omáčce a ještě krátce spolu prohřejeme.
- 4Zapečené řízky rozdělíme na talíře a servírujeme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.