Kuře pečené na portském víně
60 min.
Ingredience
- 4kusyKuřecí stehna
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 8plátkůAnglická slanina
- 0,5decilitrPomerančová šťáva
- 1,5decilitryVíno portské
- 1lžičkaNové koření mleté
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
522 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
33 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
145 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí stehna omyjeme, osušíme, opepříme a osolíme. Každé stehno pak ještě obalíme dvěma plátky slaniny, které připevníme párátky.
- 2Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a stehna na něm opečeme z obou stran. Do pánve přilijeme portské víno a pomerančovou šťávu, přidáme nové koření, podle chuti pepř a sůl, vše promícháme a pod pokličkou na mírném ohni 30 až 40 minut dusíme. Během dušení stehna přeléváme výpekem, v případě potřeby přilijeme portské víno.
- 3Vhodnou přílohu jsou vařené brambory nebo kdoule.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.