Kuře pečené na způsob bažanta
80 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 1500gramůKuře
- 25gramůSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2gramyNové koření celé
- 2gramyPepř černý celý
- 100gramůSlanina vepřová
- 600mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
35 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
436 mg
Cukr
849 mg
Postup přípravy
- 1Kuřata očistíme, opláchneme a prsa i stehna protkneme polovinou dávky slaniny. Pomocí jehlice nebo nití kuřata ztvarujeme a mírně je osolíme na povrchu i uvnitř.
- 2Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky, částečně ji roztavíme a přidáme k ní polovinu dávky másla. Na tomto základu osmahneme jemně nakrájenou cibuli do zlatavé barvy, zastříkneme ji trochou vody a přidáme koření. Vložíme kuřata a za občasného přelévání šťávou a případného přilévání vody je pečeme doměkka. Dbáme, aby se nepřipálila cibule.
- 3Měkká kuřata vyjmeme a do šťávy přidáme zbylé máslo.
- 4Při podávání kuřeti vždy nasekneme klouby a porce přeléváme necezenou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 23. 11. 2015
Kuře pečené na způsob bažanta
Podle tohoto receptu máme kuřátko moc rádi, někdy peču třeba jen kuřecí čtvrtky. Jako přílohu jsem tentokrát zvolila těstoviny s kuřecími játry a zeleninový salát. Recept doporučuji k vyzkoušení.