Kuře pečené na způsob bažanta

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
35 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
436 mg
Cukr
849 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřata očistíme, opláchneme a prsa i stehna protkneme polovinou dávky slaniny. Pomocí jehlice nebo nití kuřata ztvarujeme a mírně je osolíme na povrchu i uvnitř.
  • 2
    Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky, částečně ji roztavíme a přidáme k ní polovinu dávky másla. Na tomto základu osmahneme jemně nakrájenou cibuli do zlatavé barvy, zastříkneme ji trochou vody a přidáme koření. Vložíme kuřata a za občasného přelévání šťávou a případného přilévání vody je pečeme doměkka. Dbáme, aby se nepřipálila cibule.
  • 3
    Měkká kuřata vyjmeme a do šťávy přidáme zbylé máslo.
  • 4
    Při podávání kuřeti vždy nasekneme klouby a porce přeléváme necezenou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 23. 11. 2015
Kuře pečené na způsob bažanta
Podle tohoto receptu máme kuřátko moc rádi, někdy peču třeba jen kuřecí čtvrtky. Jako přílohu jsem tentokrát zvolila těstoviny s kuřecími játry a zeleninový salát. Recept doporučuji k vyzkoušení.