Kuře pečené na způsob bažanta

75 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1168 kcal
Bílkoviny
85 g
Tuky
86 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
437 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře omyjeme, osušíme a protkneme proužky slaniny, osolíme. Stehna převážeme motouzem a křidélka zaklesneme nazad. Do dutiny břišní vložíme po jednom zrnku od každého koření.
  • 2
    Zbylou slaninu nakrájíme drobně, rozškvaříme, přidáme máslo, v tuku osmahneme nakrájenou cibuli a opečeme připravené kuře. Zpočátku prsíčky ke dnu. Později kuře obrátíme, přidáme k němu druhou polovinu koření, mírně je podlijeme a za častého přelévání šťávou pečeme do měkka.
  • 3
    Šťávu můžeme ponechat přírodní anebo ji zahustíme máslem smíchaným se lžičkou hladké mouky a mírně povaříme.
  • 4
    Jako přílohu podáváme vařené brambory a kompoty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 29. 1. 2016
Kuře pečené na způsob bažanta
Moc dobré kuřátko, slaniny jsem dala o trochu méně. Přiznám se, že kuře motouzem nesvazuji a ani neopékám. Rovnou vkládám do vyhřáté trouby. Někdy na tento způsou připravuji jen kuřecí čtvrtky. Za mě palec nahoru.🙂
Anonymní uživatel
ne 31. 1. 2016
Kuře pečené na způsob bažanta
Kuře bylo výtečné měkké a chutný velmi výborný 🙂 😉